Однос према јавном простору

Поводом недавне ситуације са затварањем клубова у оквиру алтернативног неформалног културног центра БИГЗ Зелена омладина Србије у оквиру програма Нешто Зелено организује дискусију на тему коришћења простора за потребе алтернативне културе и односа према јавним просторима уопште.

Сведоци смо све веће комрцијализације јавних простора и одузимања истих од грађана како би се у њих уселили садржаји који доносе профит.
Такође је честа појава да екстремистичке групе и појединци спречавају употребу одређених простора од стране организација цивилног друштва и грађанских иницијатива.
У оквиру дискусије говорићемо шта су уопште јавни простори и каква су наша права у погледу коришћења истих. Анализираћемо ситуације у којима су грађани бранили и/или освајали одређене просторе. Говорићемо о Цвјетном тргу у Загребу, Друштвеном центру у Новом Саду, Инеx филму, Академији и БИГЗ-у у Београду.
Позивамо све заинтересоване да нам се придруже како бисмо дошли до закључка на који начин треба да се односимо према јавном простору и како да га ускладимо са потребама друштва.

Дискусија ће се одржати у четвртак, 14. јуна, у 20 часова у Клубу Грин Хаус, Др Драгослава Поповића 22