Радионице


Позив на VIII Конгрес Зелене омладине Србије
Зелена омладина Србије - Радионице
среда, 08 фебруар 2012 09:21

Главни одбор Зелене омладине Србије позива Вас на Конгрес који ће се одржати oд 3. дo 4. марта 2012. године, у Београду.

 На нашем сајту можете пронаћи документа Зелене омладине Србије (Статут, Правилник, Манифест, Изјава о Mиcиjи, Peзoлyциje, Зелени документ). Позиви за амандмане, резолуције, одговарајуће форме истих, као и кандидатуре за чланове Главног одбора и одговарајуће апликационе форме, биће накнадно послате и публиковане.

Трошкови организације биће покривени од стране Зелене омладине Србије.


 
Саопштење за јавност поводом хуманитарне акције за породицу Рогуља
Зелена омладина Србије - Радионице
среда, 08 децембар 2010 20:39

ruke

Зелена омладина Србије се прикључила прикупљању хуманитарне помоћи за породицу Рогуља из села Бочар, код Новог Бечеја.У претекле две недеље у просторијама канцеларије прикупљали смо одећу, храну, школски прибор, књиге, средства за одржавање хигијене, постељину и ћебад. У суботу, 27. новембра представници Зелене омладине Србије и новинарска екипа Прве српске телевизије ће посетити породицу Рогуља и однети им прикупљену помоћ.

Један од основних стубова Зелене идеје јесте социјална правда, а у склопу ње и принцип солидарности. Пратећи основна начела којима тежимо, овом акцијом желимо да покажемо начин директног учествовања у умањивању материјалне неједнакости грађана и помогнемо у сузбијању сиромаштва. Недопустиво је да се оправдавају капиталистичке норме које као приоритете постављају лични интерес, акумулацију материјалног богатсва и дозвољавају занемаривање људског достојанства.

Опширније...
 
Саопштење за јавност поводом одржавања Параде поноса
Зелена омладина Србије - Радионице
субота, 02 октобар 2010 02:43

bgd-pride-2010-banner-date-place-626x100Зелена омладина Србије сматра поштовање људских права основним предусловом постојања правичног друштва. Овим Саопштењем желимо да искажемо своју солидарност са ЛГБТ покретом и подржимо Параду поноса као један од значајних корака ка формирњу инклузивног друштва и борбе против дискриминације према сексуалној оријентацији и хомофобије.

Опширније...
 
Закон о волонтирању
Зелена омладина Србије - Радионице
субота, 10 јул 2010 11:06

Представници Зелене омладине Србије присуствовали су презентацији новог Закона о волонтирању, одржаној 6. јула у организацији Грађанских иницијатива и Агенције за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију. Закон су  представили Миљенко Дерета и проф. Драга Голубовић, представник Европског центра за непрофитно право. Расправио су присуствовалии представници цивилног сектора, међу којима су неки дирктно били укључени у састављање овог закона. На конференцији о проблему и процесу укључивања цивилног друштва у процес састављања овог закона говорили су Дејан Живковић из Новосадског хуманитарног центра као и Марко Стојановић из Грађанских иницијатива.

Опширније...
 
четвртак, 17 април 2014 05:02
 
Још чланака...
«ПочетакПретходна1234567СледећаКрај»

Страна 1 од 7